Parhaat asiat, mitä tehdä Rovaniemellä

Aktiviteetit ja nähtävyydet kaikille vuodenajoille

Täällä Rovaniemellä luonto kruunaa kaupungin kauneuden. Rovaniemi, "Lapin portti", on urbaani keidas keskellä arktista luontoa, tarjoten tekemistä ja nähtävää kaikkina vuodenaikoina (joita paikallisten mukaan on peräti kahdeksan!). Paikallista kulttuuria, taidetta, nähtävyyksiä, sekä elämyksellisiä aktiviteettejä luonnonhelmassa - Joulupukin vierailua unohtamatta. Löydä tekemistä Lapissa ja suunnittele matkasi etukäteen.

Tässä on meidän parhaat vinkkimme ja ideamme Rovaniemen matkallesi, vuoden ympäri.

Talvi

Talvi on maaginen vuodenaika Rovaniemellä. Arktinen maisema peittyy lumipeitteeseen ja ympäristö muuttuu maagisen hiljaiseksi. Tämä on kokemuksena henkeäsalpaava ja rentouttava. Talven kaamos, sininen hetki sekä kevättalven auringonsäteet luovat moninaisen talvikauden lämpötilojen vaihdellessa -5°C ja -25°C välillä.

Kevät

Keväällä päivät pitenevät ja auringonvalo lämmittää lunta, samalla sulattaen sitä pois. Tämä on paikallisille yksi vuoden parhaista hetkistä, koska ihmisillä on ”kevättä rinnassa” ja he pääsevät nauttimaan auringonvalosta tuntureilla, metsissä ja järvillä samalla kun Rovaniemen keskusta puhkeaa kukkaan. Keskimääräiset lämpötilat ovat 10°C ja -10°C välillä.
 

Kesä

Kesällä Rovaniemi on keskiyön auringon maa. Se on mitä parhainta aikaa suunnata luontoon ja nauttia Ounas- ja Kemijoen läheisyydestä. Kaupunki täyttyy ihmisistä ja yöttömän yön tapahtumista. Keskimääräiset lämpötilat ovat 10°C - 25°C.
 

Syksy

Tämä on elonkorjuun kausi, jonka aikana metsä täyttyy luonnon antimista kuten marjoista ja sienistä. Samalla tulevat esiin syksyiset ruskan värit. Ilma alkaa viilentyä ja ilmassa voi aistia tulevan talven. Syksy aloittaa myös vuoden revontulikauden. Keskimääräiset lämpötilat ovat 5°C ja 18°C välillä.